Yoga

De flesta tror att yoga handlar om fysiska kroppsställningar men att yoga innebär så mycket mera. Yoga är ett verktyg du kan använda för att skapa balans mellan din kropp och ditt sinne. Yoga är en vetenskap som är mer än 5000 år gammal. 

Doing yoga in health club

Genom fysiska ställningar, avslappning, andningsövningar och koncentrationsteknik ger dig yogan en balans mellan kropp och själ. Man tror att yogan kommer från indien och man vet att den är minst 5000 år gammal. Yoga betyder förening/balans på sanskrit. Den vanligaste felaktiga uppfattningen är att yoga bara handlar om fysiska ställningar men yoga är en teknik för att växa mentalt, fysiskt och andligt.

Genom att utöva yoga så blir du mer medveten om ditt omedvetna. Att vara medveten medför att du är närvarande i nuet, du är uppmärksam om vad som händer och vad dina sinnen upplever. Genom regelbunden yoga tränar du upp din förmåga att lyssna in din kropp och dina sinnen och du kommer att lägga märke till omedvetna beteenden och mönster. Du kommer också att lägga märke till blockeringar och spänningar du har i kroppen och ditt sinne detta är nödvändigt för att kunna lösa upp dem.

 

Syftet med yoga är att du ska upptäcka den du är och nå en djupare andlig insikt, att du ska bli mer medveten och hjälpa dig att nå din fulla potential. Vi utsätts för enorma mängder stress i dagens samhälle och att söka sig till yoga gör att du kan hitta ett inre lugn som hjälper dig att motverka stressrelaterade sjukdomar och besvär. Många söker sig också till yogan för att de letar efter något mera än det materiella vi ständigt lever i.

Detta inlägg postades i Kost den av .