Ta hand om din hy på bästa sätt

Att ta väl hand om sin hud är inte lika självklart som det borde vara, men faktum är att det är hudens största organ. Om du lider av torr hy behöver du ta extra väl hand om den när det är kallt. Det gäller även alla andra hudtyper, då kyla torkar ut huden. Oavsett årstid är det viktigt att du väljer rätt produkter för just din hudtyp.

Ha en bra hudvårdsrutin

Det är viktigt med en bra hudvårdsrutin och den har oftast flera steg du bör gå igenom. Genom att välja det bästa av de produkter som finns för just din hudtyp kan du komma långt. Rengöringen är väldigt viktig och du ska börja med att ta bort din makeup innan en vanlig rengöring. Sedan är det bra med en peeling då och då innan du smörjer dig med dag- eller nattkräm.

Behöver du både dagkräm och nattkräm?

En dagkräm och en nattkräm är inte samma sak och därför bör du ha en av varje eller en produkt som är båda två i ett. En dagkräm finns till för att skydda och återfukta din hy under dagen, då den kan utsättas för väder och vind. En nattkräm är istället reparerande och återuppbygger din hy under nätterna. Därför behöver du bägge delar för en bra hudvårdsrutin.