Styrketräning kan hjälpa till med viktnedgången

Många som börjar träna för att gå ned i vikt tenderar att vända sig till konditionsträning först och främst. Och det kanske verkar som ett logiskt val när man tittar på kroppsformen av en grupp som professionella löpare. Men faktum är att styrketräning kan vara ett bättre val i detta fall.

Att bara tappa kilon är inte hela sanningen när det kommer till viktnedgång. Vad många är ute efter är inte en viss siffra på vågen, mer en känsla när de tittar sig själv i spegeln. Vilket i det stora hela är mer hälsosamt. Egentligen är det bättre att kasta bort vågen helt och hållet och istället börja använda ett måttband för att mäta resultaten.

Vad detta betyder är att målet bör vara att minska andelen fett i kroppen och det är något du först och främst gör genom att hålla dig på ett kaloriunderskott varje dag. Men för att inte riskera förlora muskelmassa också bör du underhålla dina muskler med styrketräning.

Då många drar sig från att besöka gym för tillfället finns det ju ett mindre urval när det kommer till att hitta just din träningsform. Men det finns fortfarande gott om träning du kan utföra i hemmet antingen med redskap eller bara övningar som använder din egen kropp som redskap.