Löpning

Ibland tar det emot att börja träna. Man kan hitta alla tänkbara skäl för att skjuta upp att komma igång. Det är för dyrt, finns så dåligt med tider för passen, jag hinner inte och jag har för dålig kondition för att orka ett helt pass är bara några av sådana ursäkter man kan få höra för att skjuta upp att börja.

Löpning är något som faktiskt passar alla. De enda tider man behöver passa är sina egna. Det kostar ingenting. Man kan med fördel kanske investera i bra löpskor. De finns för alla olika säsonger, men det är inget krav.

Hur man väljer att utöva sin löpning är helt valfritt. Vissa vill springa korta, intensiva sträckor. Kanske kombinera med intervall träning i någon backe. Andra löper i lugnare takt. Många börjar med kortare sträckor. En del springer korta sträckor, går en bit för att sedan springa en sträcka igen.

Har man en stressig vardag finns det få saker som kan vara så avkopplande som löpning. Det ger en frihetskänsla att få tid för sig själv, kanske med sin favoritmusik i högtalarna.

För många kan löpning nästan bli ett beroende. Det frigör endorfiner som får kroppen att må bra.

En del behöver tydliga mål att satsa mot. Och där finns det verkligen olika lopp som passar allt från den ovane motionären till maratonlopp för de väldigt uthålliga och tränade.

Detta inlägg postades i Kost den av .