Vikten av daglig motion

Idag vet vi alla att det är viktigt med motion. Många av oss har ett stillasittande arbete och tillbringar mycket tid i bilen för att komma till och från arbetsplatsen. Det är oerhört viktigt för både kropp och själ att vi får motion.

LöpbandVi läser ofta om hur viktigt det är att röra på sig. På Folkhälsoguiden kan vi läsa att 30 minuters motion om dagen är nödvändigt för att vi ska må bra. Om vi ägnar en halvtimme åt att gymnastisera varje dag sover vi bättre, stressen lindras och vi håller oss friskare. Det är viktigt att var och en motionerar efter egen förmåga. Ibland kan det räcka med att man lämnar bilen hemma och går till affären eller jobbet. Att cykla är också ett bra alternativ till bilen, och om vi bor utanför staden drar även våra lungor nytta av luften vi andas in.

Ett enkelt sätt att motionera för den som vill bränna fler kalorier är att ta en joggingrunda före jobbet. Vi frigör endorfiner när vi motionerar och effekten stannar ofta hela dagen. För den som inte har tid att utöva göra övningar på morgonen, kan det vara skönt att simma någon kilometer i en bassäng före läggdags. Det är ett skönt sätt att avsluta dagen och man känner sig avslappnad efter en simtur.

Många av oss kan eller hinner inte ta oss ut på aktiviteter. Orsakerna kan vara många. Kanske vi har långa arbetsdagar eller svårt att skaffa barnvakt. En lösning på detta kan vara att ha några träningsredskap hemma. Många återförsäljare som Gymkompaniet erbjuder ett flertal motionsredskap och löpband till rimliga priser. Det är fullt möjligt att bygga upp ditt eget hemmagym.

Varför inte ha ett löpband i vardagsrummet eller kanske i sovrummet? I stället för att koppla av i soffan framför TV:n efter en stillasittande dag på kontoret, kan man se samma film medan man går eller springer på ett löpband. Det gör det också lättare att göra vardagsmotionen till en vana.

Med dagens teknik så kan du få bra koll på din vardagsmotion, den hälsoapp som finns till iPhone är ett bra verktyg att hålla lite koll på hur mycket du gått på en dag. Stegräknarnas tid är förbi och de har flyttat in i telefonen. Här får du koll på hur mycket steg då har gått på en dag. Du kan också kolla vecka, månad och år. Du får även information om distans, hur många km du gått och den beräknar även om du gått i trappor och hur många våningar du har gjort.

Allt detta kan vara till hjälp och trigga dig att utöka dina promenader att bli längre. Appen följer med din iPhone och du behöver inte ladda ner den. Det finns även andra hälsorelaterade funktioner som medicinskt ID och annan hälsodata som du kan fylla i allt eftersom. En rätt så finurlig app om man väl börjar att använda den.