Söta frestelser

Mest hela tiden hör och läser vi direktiv om hur vår kost ska skötas. Vi har själv gett råd om det här på znack.se. Men vi kan nog enas om att om livet bara skulle bestå av ett korrekt antal intagna gram protein, kolhydrater och fett – då vore det ändå ganska tråkigt.

Sockersöt frestelse

Att unna sig av det goda

Nu är det givetvis så att man måste finna en balans i sin kostsammansättning. Vårt svenskaste uttryck lagom passar sig aldrig så bra som när det har med kost att göra. Men vad vi menar är att när man har sådant balanserat så måste man också med gott samvete få unna sig något gottHälsa och välmående handlar mycket om balans. När man har balans så innebär det att om något som egentligen går utanför riktlinjerna för vad som är hälsosamt – så som tårtan i länken ovan, slinker ner någon gång då och då, ja då kan man väl säga att det är något som stärker hälsan och välmåendet i stort eftersom det vi tycker är gott, det skänker ju också enligt någon definition också njutning.

Att finna balansen är inte alltid det enklaste, men om man bara försöker att äta näringsriktig mat och motionera regelbundet så bör man rimligtvis också kunna få unna sig lite onyttigheter när det passar sig!

Detta inlägg postades i Kost den av .