När kroppen säger ifrån

Ibland så kanske man tränar för mycket eller man är med om något som gör att kroppen för sig en törn. När kroppen säger ifrån så kan det vara en nödvändighet att man kolla upp så det inte är något allvarligt som har hänt.

Ryggont är en av de vanligaste åkommorna bland alla åldrar, även barn kan känna av påfrestningar i exempelvis ländrygg eller liknande. Om vi belastat fel och kanske lyft tungt på fel sätt så klart att ryggen får kämpa att orka med. Att söka hjälp för detta är lika vanligt som söka hjälp för något annat besvär, naprapater är de som är bäst på att hjälp dig. Oavsett om det är akut eller ett problem som varit under en längre period. Du får en behandling men också tips på rehabträningar du kan utföra för att hjälpa dig.

Att röra på sig är bra för kroppen och även om du känner att du har ont så kan du försöka att röra på dig i din takt så att du kommer igång på ett smidigt sätt. De första dygnen efter en behandling hos naprapat så kanske man kan försöka att ta sig på en kortare promenad och börja så smått att stärka upp musklerna kring den skada som åtgärdats. Var inte rädd för att röra på dig, du kan bli stel av allt för mycket stilla liggande och vila.