Kom i form med karate

Karate är en kampsport som har sitt ursprung i Japan, rättare sagt från ön Okinawa som ligger söder om Japan. Sporten anlände till de japanska huvudöarna i början på 1900-talet. Till Europa kom sporten först på 1960-talet, i Sverige har den sedan dess blivit mycket populär och vida utbredd över hela riket genom mängder av organisationer och klubbar.Karate

Bra träningsform

Det finns inte många sporter som är så allsidiga som karate. Hela kroppen tränas, du lär känna den väl och utvecklar dess motorik. Karate ger bättre kondition och smidighet. Sporten ger också trygghet och brukar öka självförtroendet. Du kan träna karate av många olika anledningar; för att få motion, för att försvara dig själv eller kanske för att tävla. Du kan börja träna karate närsomhelst i livet och behöver inte en träningspartner för att kunna göra framsteg. Mer information finns hos Sveriges äldsta karateförening Zendokai.

Styrka behövs

Träning behövs för att kunna uppnå rätt styrka i alla de olika rörelserna inom karate. Det är därför viktigt att i kombination med karateträningen också utöva andra former av träning som till exempel boxning eller brottning för att få mer kraft i både armar och ben. En boxningssäck är bra att ha hemma och gör att du kan träna styrka regelbundet. En sådan hittar du bland annat på highwhey.com.

För alla

När du tränar karate lär du dig framför allt självförsvar men samtidigt tränar du också upp din smidighet, erhåller mer styrka och förbättrar koordinationen. Du får bättre balans och blir snabbare. Detta hjälper dig i sin tur att hantera stress och ger dig ett bättre kroppsmedvetande samt en bättre andningsteknik. En annan stor fördel med karate gentemot andra sporter är att den kan tränas av precis alla, oavsett ålder och kön.

Om du vill komma i form och känna dig mer i balans på alla sätt och vis är karate alltså verkligen en sport som kan rekommenderas.