Försök till att sluta röka

Har du gjort flera försök till att sluta röka på grund av insikten att det inte är så hälsosamt och kanske på grund av att omgivningen tycker att du sprider en obehaglig rök kring dig.

Ett alternativ till cigaretter är ju e-cigaretter, med dessa så slipper du få i dig en massa obehagliga substanser som tjära och andra gifter som en vanlig cigarett ger i från sig. Det kan vara ett bra substitut när du ska sluta röka men också ett bra alternativ istället för. För att köpa e-cigaretter så måste du vara fyllda 18 år, alltså samma åldersgräns som för vanliga cigaretter. Är du yngre än 18 och vill försöka sluta röka så kontakta din hälsocentral.

En e-cigarett gör att man få hålla något i händerna som efterliknar en vanlig cigarett, det finns andra sätt att sluta röka på och detta är bara ett alternativ till att röka. Det känns i alla fall som ett mer miljövänligt alternativ till rökning då den rök som kommer från e-cigaretten är vanlig vattenånga, så man stör inte sin omgivning lika som när man röker och blåser ut vanlig cigarettrök.

Det finns massor med olika smaker att tillsätta sin e-cigarett med och du hittar säkert din favoritsmak efter du har testat några. Du kan även bland ihop din egna smak om så önskas. Som förstagångsköpare av e-cigaretter så rekommenderas att köpa ett startpaket där det mesta följer med, du kan vara tvungen att köpa till batterier och den så kallade e-juicen, vätskan som du fyller din e-cigarett med.