Bra mat för en bra hälsa

Må bra är väl något som alla är intresserade av att göra. Vill man må bra i både kropp och själ är en av viktigaste faktorerna maten och vad vi stoppar i oss. Just därför tänkte vi här komma med några tips på mat som är bra att äta om man vill ha en bra hälsa.

Mycket frukt och grönsaker

Något som är väldigt nyttigt att äta, vilket troligtvis inte kommer som någon större överraskning, är frukt och grönsaker. Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer bör man äta 500 g frukt och grönsaker dagligen.

Välj ekologiskt

Något som också är bra för hälsan är att välja ekologiska varor i affären eftersom dessa produkter är fria från bekämpningsmedel och andra tillsatser. Dessutom har studier visat att ekologisk mat faktiskt innehåller mer näring än konventionellt producerat mat.

Mer vego

En annan sak som också är bra för hälsan är att skippa köttet och för den delen även mejeriprodukter till förmån för mer vegetariska alternativ. Genom att byta ut kött mot exempelvis linser, bönor, ärtor och sojaprodukter gynnar man inte bara sin egen hälsa utan också miljön.

Detta inlägg postades i Kost den av .